Organisatie van de Thalassa Top

Nieuws

Op dinsdag 19 april organiseerde de Algemene Directie Externe Communicatie van de Kanselarij de Thalassa Top in Gent, waar de Belgische en de Nederlandse regering met elkaar overlegden.

Eerste minister Alexander De Croo en de regeringsleden hebben een ontmoeting gehad met hun Nederlandse ambtgenoten, waaronder minister-president Mark Rutte. Na bilaterale vergaderingen en een persconferentie kwamen de ministers bijeen in een plenaire zitting waarin tal van thema’s werden besproken, waaronder migratie, veiligheid, economie en klimaat.

De top vond plaats in de Oude Vismijn, een monumentaal pand dat vroeger dienst deed als de oude vismarkt van de stad Gent. De regeringsleden konden de burgemeester vervolgens vergezellen tijdens een rondleiding door de stad.

Het succes van dit evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de medewerkers van de Algemene Directie Externe Communicatie, die alle aspecten rond logistiek, audiovisuele technologie, catering, mobiliteit, veiligheid en persbeheer organiseerde en coördineerde. Het team werkte nauw samen met de beleidscel van de eerste minister, de stad Gent, de Gentse politie en de FOD Buitenlandse Zaken.