De FOD Kanselarij van de Eerste Minister zoekt versterking voor het EU-voorzitterschap

Nieuws

In de eerste helft van 2024 zal ons land het EU-voorzitterschap bekleden. Om dat in goede banen te leiden, is de federale overheid op zoek naar tal van nieuwe tijdelijke medewerkers. Ook de FOD Kanselarij van de Eerste Minister zal versterking nodig hebben. Daarom staat er nu een generieke selectieprocedure voor master- en bachelorprofielen open voor iedereen.

Van januari tot juni 2024 zal ons land voor de dertiende keer het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleden. Zoals altijd is dit een unieke kans om nog meer invloed uit te oefenen op de Europese agenda. De verschillende federale instanties, waaronder de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, zullen dan de nodige ondersteuning moeten kunnen bieden, vandaar de behoefte aan extra personeel op verschillende gebieden.

Stimulerende projecten

Aangezien alle jobs verband houden met het EU-voorzitterschap, zullen alleen arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur worden aangeboden, variërend van zeven maanden tot anderhalf jaar. Zowel ervaren als onervaren kandidaten kunnen solliciteren. Voor jonge werkzoekenden is dit een uitstekende gelegenheid om ervaring op te doen via uitdagende projecten in een internationale context, met de mogelijkheid om een Europees netwerk op te bouwen.

Concreet zal de FOD Kanselarij van de Eerste Minister voor het EU-voorzitterschap dossiers voorbereiden die verband houden met de verschillende bevoegdheidsdomeinen van onze organisatie. Deze dossiers kunnen vervolgens worden besproken in thematische werkgroepen en tijdens vergaderingen waar ministers, leidinggevende ambtenaren en deskundigen bijeenkomen. De FOD Kanselarij van de Eerste Minister zal ook verantwoordelijk zijn voor de organisatie van informelere evenementen en zal meewerken aan de voorbereiding van studies en analyses.

Meer informatie

Wil je een bijdrage leveren aan het succes van het EU-voorzitterschap? Of ken je de geknipte persoon om de federale overheid in deze taak bij te staan? De generieke selectieprocedure loopt al en solliciteren is mogelijk tot en met 31 mei. De laureaten worden op een reservelijst geplaatst en ontvangen vervolgens concrete werkaanbiedingen.

Lees dit nieuwsbericht om meer te weten te komen over de aanwervende organisaties en over hoe je kunt bijdragen tot het Belgische EU-voorzitterschap.

Als je nog vragen hebt, kijk dan bij de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar preparationUE2024@bosa.fgov.be.